miercuri, 23 iunie 2010

Dreptul la replica

Cu respect pentru toti participantii la acest proiect, vreau sa atasez un raspuns la sesizarea echipei de lucru de la etapa VI “Pasari pe cale de disparitie”, de la Şcoala "Al. I. Cuza" – BACĂU, fara a leza vreun fel gradul de corectitudine si onestitate a celorlalte materiale prezentate pana acum.
Nu doresc sa transform un blog de prezentare a proiectului intr-un forum de discutii. In calitate de coordonator al proiectului din institutia in care functionez, am semnalat inca de la inceput echipei de coodonare a proiectului ca modalitatea de a juriza este cam rigida, deoarece vor fi scoli care nu se vor putea incadra in punctajul fixat de ei, 35, 25, 20, 15, 10 si 5. Si daca se respecta si participarea tuturor celor 25 de scoli la jurizare, poate ca situatia ar fi fost alta.
Cu referire la materialul Şcolii "Al. I. Cuza" – BACĂU, cu siguranta ca nu s-a dorit depunctarea prezentarii, ci doar s-a respectat lista de criterii din protocolul de proiect:
- respectarea termenului de trimitere a materialelor,
- textul de prezentare,
- coerenţa prezentării (coordonare text-imagine),
- conţinut (bine structurat, precizarea surselor de documentare, poze sau sunete originale etc.),
- relaţionarea conţinutului cu subiectul dat, utilizarea de imagini, fonturi, palete de culori care să pună în evidenţă conţinutul temei,
- informaţiile prezentate clar, în mod obiectiv, aspect plăcut, uşor de citit si gradul de rezolvare a acestor probleme.
Inca un aspect, cand ati inscris scoala la acest proiect stiati ca vor fi si licee sau colegii, deci nu vad aici nici un impediment, elevii clasei a VIII la noi in colegiu, au invatat la ora de informatica sa realizeze prezentari Powerpoint.
In situatia data, poate ar trebui ca si elevii mei si a altor unitati scolare, care nu au primit punctaj in mai multe etape, sa fim suparati si sa cerem si noi explicatii suplimentare. Eu sunt de acord ca trebuie sa respectam munca tuturor celor care pun pret pe proiectele de mediu, dar trebuie sa intelegem ca nu putem fi castigatori de fiecare data.
Jurizarea s-a facut prin secretizarea tuturor materialelor, astfel ca cei din comisie nu au stiut cui apartine lucrarea.
Sper ca cele mentionate au fost clare si concise, si ca pe viitor se vor elimina acele aspecte care pot conduce la neclaritati si ambiguitati privind jurizarea etapelor de concurs.

Cu deosebit respect,
Prof.dr. Alina Lazar
Colegiul National “Cuza Voda” Husi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Myspace Falling Objects @ JellyMuffin.com Myspace Layouts